Waarom deze actie?

GeÔnspireerd door de Reddress actie van enkele jaren geleden van twee Nederlandse kunstenaars komt ít Rooie Hempje voort uit de online activiteit van Forum Zelf Lingerie Maken. Op het forum wordt elke twee maanden een thema gekozen. Deelnemers maken dan een werkstuk (bh, slip, body, etc.) op basis van dit thema en delen met elkaar o.a. het proces (hoe ben je tot je bijdrage gekomen) en het eindresultaat (fotoís). Dit maal willen we ook deelnemers van buiten het forum bij deze online activiteit betrekken om zo het plezier van zelf lingerie maken bij een breder publiek onder de aandacht te brengen.

 

Wie kunnen er meedoen?

Iedereen die een beetje overweg kan met een naaimachine, van beginner tot gevorderde, of je nu al wel of geen lingerie maakt.

 

Wat gaan we doen?

Alle deelnemers maken volgens eenzelfde patroon een rood hemdje. Violetta Voortman van ENSAID Modevakschool Rotterdam heeft een patroon getekend in de maten 36 tot en met maat 60. De deelnemers kunnen het patroon naar eigen inzicht aanpassen, maar moeten daarbij aan vier voorwaarden voldoen:

*       Alle gebruikte materialen moeten rood zijn;

*       De aangebrachte verticale lijnen links en rechts van het midden moeten zichtbaar zijn in het eindresultaat;

*       Het label van ít Rooie Hempje moet verwerkt zijn in de linker deelnaad;

*       Een foto van het eindresultaat wordt gestuurd naar rooiehempje@creabh.nl

 

Wanneer gaan we dit doen?

Het patroon is op 21 maart 2009 gepresenteerd en vanaf deze datum worden de patronen en labels verzonden. Het is per 23 januari 2011 niet meer mogelijk het patroon en labeltje aan te vragen.

 

Waar gaan we dit doen?

Deelnemers kunnen thuis hun creatie maken en sturen na afloop een foto, zodat we deze online tentoon kunnen stellen. Daarnaast wordt de deelnemers gevraagd hun aanpassingen op het patroon toe te lichten. Zo kunnen de deelnemers elkaar inspireren en kennis uitwisselen. Deze actie leent zich ook prima voor bijvoorbeeld modevakscholen om hun leerlingen/cursisten kennis te laten maken met het eenvoudig aanpassen van patronen en het zelf maken van lingerie.

 

Hoe kan je deelnemen?

Meld je aan via deze website, dan krijg je het gratis patroon en label thuisgestuurd. Het kost je alleen twee enveloppen en postzegels.